Marcus Nyman till VM-semifinal

Åtta månader efter comebacken lossnade det till slut för Marcus Nyman i hans jakt på en tredje OS-start och idag kliver han tillbaka in i världstoppen i 90 kg där han var vid OS i Rio 2016. Nu väntar en VM-semifinal mot japanen Shoichiro Mukai efter att Nyman varit överlägsen i kvartsfinalen mot världstvåan Krisztian Toth, Ungern, där han vann på en fasthållning som gav ippon (full poäng).

OS-femman från Rio, Marcus Nyman, radar upp segrar på årets VM och är nu framme vid semifinal. Där möter han japanen Shoichiro Mukai. Varken Nyman, 29 år, eller Mukai, 23 år, har varit i VM-semifinal tidigare och aldrig mötts. Samtidigt som båda har imponerat stort i grundomgångarna och vunnit alla sina matcher på ippon (full poäng). Nyman är erkänt en av de allra bästa i viktklassen i nere i mattan (newaza) och har vunnit alla sina fem matcher hittills idag på fasthållning. Nyman siktar på sin första VM-titel.

Nymans semifinal är match åtta i finalpasset som inleds kl 12.00 svensk tid.

Uppdatering: Marcus Nyman VM-femma

Även Marcus Nyman förlorade sin bronsmatch på VM i Tokyo och slutade femma efter fem matchvinster och två förluster. Mästerskapet räckte inte till medalj denna gång för Nyman, men det var ett styrkebesked och han visade att både formen och kvaliteten finns där.

Väl kämpat!