En seger och en förlust för Joakim Dvärby

Dvärby inledde VM-tävlandet i 100 kg med seger på favoritekniken seoi-nage som gav waza-ari (halv poäng) mot Pablo Aprahamian, Uruguay. I andra omgången blev dock förra årets VM-trea Niyaz Ilyasov, Ryssland, för svår för Dvärby. Det blev förlust på ippon (full poäng) på kast. Ilyasov har i skrivande stund nått semifinal.

Därmed har det svenska landslaget tävlat klart på de blivande OS-mattorna i Tokyo. Årets VM har varit ett av de allra bästa världsmästerskapen för svensk del med två bronsmedaljmatcher som resulterat i två 5:e placeringar. Prestationerna under VM visar att landslaget är på rätt väg inför OS i Tokyo om ett år även om det fortfarande finns en del kvar att slipa på.

Not. I judotävlingar kommer två judoka på 3:e plats, vinnarna av de två bronsmatcherna. Förlorarna av bronsmatcherna kommer på 5:e plats. Det finns inga 4:e placeringar.