Anna Bernholm 5:a på VM

Världstrean och EM-bronsmedaljören Anna Bernholm gör sitt bästa VM någonsin när hon tog sig till bronsmatch i Tokyo under eftermiddagen. 5:e platsen på VM är ytterligare ett bevis på att Bernholm tillhör den yttersta världseliten i sin viktklass. Placeringen på VM gav många viktiga kvalpoäng i jakten på en biljett till OS i Tokyo 2020.

Det har på det stora hela varit en bra dag. En 5:e plats på ett världsmästerskap är ju en bra placering, även om det känns lite snöpligt att ha missat medaljen, säger Anna Bernholm.

Bernholm inledde tävlingen mycket övertygande med två vinster. I kvartsfinalen tog det däremot stopp mot brittiskan Sally Conway. Därefter väntade återkval mot Maria Perez, Puerto Rico, en match som Bernholm vann. Vinsten innebar match om bronset mot europamästarinnan Margaux Pinot, där fransyskan var den som drog det längsta strået.

Jag kom inte riktigt in i matchen som jag ville. Hon gjorde de första tre attackerna och i den sista överraskade hon mig. Hon gjorde det bra, men det är surt förstås att ha missat medaljen. När man väl står där vill man ju mer, vet att man kan mer.

Landslagschef Robert Eriksson kommenterar Bernholms prestation:

Hon har på det stora hela gjort jättebra matcher. Hon slog bland annat Colombianskan Yuri Alvear som varit en av viktklassens giganter under många år och hon visade även styrka i återkvalet. Anna har haft svårt med fransyskan Pinot tidigare så vi visste att det skulle bli svårt i bronsmatchen. På den här nivån är inget garanterat. Man får vara nöjd med medaljchanser även fast vi hade hoppats på mer.

Huvudbild: Anna Bernholm i vitt mot Elvismar Rodriguez (VEN) på VM 2019. Foto: Emanuele Di Feliciantonio, IJF.
Skribent: Kristin Johansson.