Anna Bernholm till finalpasset på VM

Världstrean i 70 kg, Anna Bernholm, är vidare till återkvalsmatch med en chans på bronsmedalj på VM i Tokyo. I de två inledande matcherna axlade Bernholm rankingpositionen på ett utmärkt sätt och nådde kvartsfinal. Där stämde det inte alls för Bernholm som förlorade matchen. Nu väntar återkval där vinst innebär en match om bronsmedalj.

I första matchen dominerade Bernholm mot svåra panamerikanska mästarinnan Elvismar Rodriguez från Venezuela och vann på två waza-ari som tillsammans ger ippon (full poäng). I andra matchen dominerade Bernholm mot en av de allra mest meriterade judokan genom tiderna alla kategorier, 33-åriga Yuri Alvear, Colombia, trippel världsmästarinna och trippel bronsmedaljörska med OS-silver 2016 och brons 2012. Bernholm kastade och fick waza-ari tidigt för att sedan i matchens sista sekund vinna på ippon med armlås.

I kvartsfinalen ställdes Bernholm mot världsjuan Sally Conway. Tyvärr stämde det inte alls för Bernholm mot den formstarka brittiskan som vann på en waza-ari (halv poäng).

Nu väntar återkval där vinst betyder en match om bronsmedalj. I återkvalet möter Bernholm världsåttan Maria Perez, Puerto Rico, som tog VM-silver 2017. Bernholm har vunnit deras två tidigare möten.

Uppdatering: Anna Bernholm femma

Efter att ha krigat sig till en bronsmatch genom återkvalet blev det till slut en femteplats för Anna Bernholm på VM i Tokyo efter förlust på ippon mot Margaux Pinot. En stor eloge för Annas krigarinsats under dagen. Tyvärr räckte det inte till en medalj denna gång, men en hedersam femteplats. Väl kämpat!