Joakim Dvärby tillbaka i medaljmatch på Grand Prix

Grand Prix i Budapest, Ungern, 13-15 juli

Efter EM-succén med guld för Macias och brons för Bernholm så var landslaget i helgen tillbaka i ”vardagen” på IJF-touren. Då var det dags för Joakim Dvärby att visa klass. Efter två kastsegrar blev det stopp för Dvärby i en knallhård och jämn kvartsfinal mot 2017-års världsmästare Aron Wolf, Japan.

Därefter kastseger i återkvalet mot det stora ungerska hemmahoppet Miklos Cirjenics, som ledde till en bronsmedaljmatch mot unge Simeon Catharina, Nederländerna. Dvärby i form brukar ha självförtroende att testa även det riskfyllda, så även denna gång och tyvärr kunde Catharian kontra och erövra bronset. Dvärby fick nöjda sig med en femteplats, men var alltså tillbaka i medaljmatch efter en trög vår.   

Dvärby är i dagsläget på sk continental quota-plats i OS -kvalet.