Snudd på perfekt start på OS-kvalets del två för Anna Bernholm

Grand Prix i Hohhot, Kina, 24-26/5

Så när en perfekt start på OS-kvalets poängstinna del två, blev resultatet för värmländskan Anna Bernholm närGrand Prix avgjordes i Hohhot i Kina. Tre fullpoängssegrar tog Bernholm till final i -70kg mot asiatiska mästarinnan Saki Niizoe från Japan. När de möttes på Grand Slam i november vann Bernholm, tyvärr fick Niizoe nu revansch och tog guldet. Silvermedaljen tog Bernholm upp på andra plats i OS-kvalrankningen.

Final Niizoe vs Bernholm, foto: (c) Sabau Gabriela

Tommy Macias i -73 kg var även han en hårsmån från att nå final, men tidigare Europamästaren Hidayat Heydarov vann semifinalen. Macias slutade 5:a. Även Macias klev upp på andra plats i OS-kvalrankningen.  

Nära för Macias mot Heydarov i semifinalen, foto (c) Sabau Gabriela

Marcus Nyman fick en efterlängtad revansch i -90 kg. För knappt tre år sedan skrällde kinesen Cheng Xunzhao sig fram till OS-brons, i kvartsfinalen var det Nyman som råkade ut för skrällförlusten. Nu blev det en säker seger för Nyman, men han stannade på en 9:e plats.

För information: Christer Löfgren,  christer.lofgren@judo.se