Så gick det på SM 2019

Under helgen den 11-12 maj gick Svenska mästerskapen i judo av stapeln i Arena Älvhögsborg i Trollhättan. Under SM-helgen deltog 313 tävlande från 61 klubbar i fyra individuella klasser; U18, U21, senior och veteran. U18 och senior tävlade på lördagen medan veteran och U21 tävlade på söndagen.

SM 2019 bjöd på bra judo med många jämna matcher och det kan konstateras att svensk judo håller en hög kvalitet. Vilka blev då svenska mästare 2019? Resultaten från SM hittar du på SM-sidan.

Årets SM sammanföll dessvärre med Baku Grand Slam vilket innebar att våra svenska landslagsjudoka inte kunde delta utan tävlade istället i Baku för att ha chans att samla viktiga kvalpoäng inför OS i Tokyo 2020.

Nästa års SM kommer att gå i Skåne den 1-2 februari 2020 och arrangeras av Judo syd.

Skribent: Kristin Johansson.
Foto: Alf Tornberg.