Judo skapar vinnare-lägret 26-28 april

Bildtext: Jesper Hultgren instruerar. Foto: Ann Löf.

Den 26 – 28 april höll landslaget ett av sina återkommande Judo skapar vinnare (JSV) – läger. Denna gång i IK Södras dojo i Skarpnäck.

Lägret innehöll självklart en del randori, men framförallt var temat finter och kombinationer utifrån favoritkast. Utöver detta lades också mycket fokus på greppvägar, att bryta grepp och kastattacker med målet att få favoritgreppet. Vi hade även förmånen att gästas av Igor Ardoris som föreläste om mental träning och hur de aktiva kan jobba med detta.

Även om vi hade ovanligt mycket otur med skador och aktiva som fick kliva av under lägrets gång, är det kul att se hur resterande utövare hjälper varandra med att hålla nivån på träningarna uppe. Även de aktiva som är relativt nya i sammanhanget anpassade sig väl och tog till sig av vårt koncept.

Jag vill ge ett stort tack till IK Södra för hjälpen och servicen under helgen!  Maten var suverän, lokalerna rena och alltid någon ledare på plats som var redo att hjälpa till + en tårta. Stort tack!

Härnäst väntar SM i Trollhättan 11-12 maj, där vi hoppas få se både kända och nya ansikten på mattan!

Skribent: Johan Berg, förbundstränare.

Viktor Carlsson instruerar. Foto: Ann Löf.
Johan Berg instruerar. Foto: Ann Löf.
Igor Ardoris föreläser om mental träning. Foto: Ann Löf.
Lagbild tillsammans med Judo4all. Foto: Ann Löf.
Deltagarna bjöds på en Judo skapar vinnare-tårta. Foto: Ann Löf.