Joakim Dvärby och Robin Pacek klara för Europeiska spelen

I måndags presenterade Sveriges olympiska kommitté (SOK) ytterligare 17 idrottare som är uttagna att representera Sverige vid Europeiska spelen (European Games) i Minsk 21-30 juni. Bland de uttagna finns Joakim Dvärby (-100 kg) och Robin Pacek (-81 kg)!

I och med måndagens uttagning har det svenska judolandslaget nu fem judoka klara för Europeiska spelen. Sedan tidigare är Anna Bernholm (-70 kg), Tommy Macias (-73 kg) och Victor Busch (-81 kg) uttagna.

Europeiska spelen är ett viktigt steg på vägen mot OS i Tokyo. Den svenska truppen består just nu av 40 namn och kommer att utökas till ca 50 aktiva. Den sista kompletteringen av truppen kommer att ske den 3 juni.

Hela pressmeddelandet finns att läsa på SOK:s sajt.

Skribent: Kristin Johansson, kommunikatör.
Foto: Alf Tornberg.
Kollage: Kristin Johansson.