Anna, Victor och Tommy uttagna till Europeiska spelen

I fredags presenterade Sveriges olympiska kommitté (SOK) ytterligare 15 idrottare som är uttagna att representera Sverige vid Europeiska spelen (European games) i Minsk 21-30 juni. Bland de uttagna finns Anna Bernholm, Tommy Macias och Victor Busch!

Europeiska spelen är ett viktigt steg på vägen mot OS i Tokyo. Sverige kommer att ha en trupp på 50-60 aktiva i Minsk, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

I den svenska truppen hittar vi judolandslagets Anna Bernholm (-70 kg), Tommy Macias (-73 kg) och Victor Busch (-81 kg). Om uttagningen av judotrion skriver SOK: ”Macias främsta merit är fjolårets EM-brons, Bernholm är åtta på världsrankningen efter GP-seger i Tel Aviv i år och Busch har två segrar i European Cup under 2018.”

Nästa uttagning kommer att ske den 27 maj och truppen kompletteras slutligen i början av juni. Till dess hoppas vi ha ytterligare några av våra svenska landslagsjudoka med i truppen.

Hela pressmeddelandet kan ni läsa på SOK:s sajt.

Skribent: Kristin Johansson, kommunikatör.
Foto: Alf Tornberg.
Kollage: Kristin Johansson.