Rapport från OTC i Nymburk, Tjeckien, 4-9 mars

Den svenska truppen på OTC i Nymburk, Tjeckien. Foto: Peter Scharinger.

Den 4-9 mars var stora delar av Sveriges landslag och utvecklingsgrupper på träningsläger i Nymburk, Tjeckien. Träningslägret var en bra uppladdning inför kommande Grand Slam för landslaget och årets första europacup för utvecklingsgrupperna.

Det var en blandad svensk trupp som gav sig av till Nymburk med delar från både landslaget och U21- och seniorutvecklingsgrupperna. För landslaget var detta en del i de sista förberedelserna inför Grand Slam i Ekatrineburg, Ryssland (14-17/3). För juniorerna stundar årets första europacup i Coimbra, Portugal (16-17/3).

Styrketräning under OTC i Nymburk, Tjeckien 4-9 mars 2019. Foto: Johan Berg.

Under veckan genomfördes total 9 träningspass mellan måndag och lördag. Randoriträningarna bjöd på hög kvalité med flera atleter och landslag från det europeiska toppskiktet på plats. Utöver den bra sparringen, var organisationen bra med allt samlat under samma tak: matservering, dojo, logi, styrketräning och relax. Det var med andra ord optimala förutsättningar för att fokusera på träning och återhämtning, vilket är svårt på hemmaplan med jobb/skola samt transporter mellan hem och träning. Även om samtliga lämnar lägret trötta, har vi ändå klarat oss utan större skavanker
och ser fram emot nästa veckas utmaningar i Ryssland och Portugal!

Truppen som var med till Nymburk, Tjeckien:

Atleter:
Joakim Dvärby -100kg
Marcus Nyman -90kg
Robin Pacek -81kg
Victor Busch -81kg
Tommy Macias -73kg
Mark Johansson -73kg
Alexander Dahlin -60kg
Ida Eriksson -70kg
Tove Hansen -63kg

Coacher:
Johan Berg
Viktor Carlsson

Skribent: Johan Berg, förbundstränare.