Nyheter från tävlingsutskottet (TU)

Bildtext: SM 2018. Foto: Tilda Avesson.

Det nya tävlingsutskottet har haft sitt första arbetsmöte och här kommer lite information från mötet.

  • Tävlingsledarkonferens i april: Det kommer att genomföras en tävlingsledarkonferens den 14 april 2019 i Stockholm (dagen efter Södra Open). Inbjudan kommer att mejlas ut till klubbarna om ca en vecka. På tävlingsledarkonferensen kommer bland annat följande diskuteras:
    • TU:s förslag på klassificering av tävlingar.
    • Hur schemaläggningen av tävlingar kommer att gå till.
  • Ansökan om att arrangera SM 2020: Datum för Svenska mästerskapen 2020 är satt till 8-9 februari. Ansökan från klubbar som vill arrangera tävlingen ska skickas till tu@judo.se senast 1 maj 2019. Ansökningshandlingar kan laddas ner här eller fås via tu@judo.se.
  • Uppdaterade dispensregler: Reglerna vad gäller dispenser för tävlande är uppdaterade. Dessa kan laddas ner här och kommer även att mejlas ut till klubbarna.
  • Tävlingsarrangörens ansvar kring dispenser: Det är tävlingsarrangörens ansvar att kontrollera vilka tävlande som har dispenser. Detta görs via dispensregistret. Några dagar innan en tävling ska tävlingsarrangören begära att få inloggningsuppgifter till dispensregistret via info@judo.se.
  • Tävlingsutskottets målbild: Under mötet började tävlingsutskottet att diskutera målbilden – Världens bästa tävling för de tävlande! TU kommer att fortsätta att arbeta med målbilden under 2019 samt sätta upp delmål för att kunna nå dit.

Skribent: Kristin Johansson.