Tufft motstånd på Paris Grand Slam

Paris Grand Slam, den mest prestigefyllda tävlingen på World Judo Tour arrangerade sin 45:e upplaga den 9–10 februari. Ett starkt startfält på nästan 600 deltagare från 97 nationer deltog och tillsammans med det stora publiktrycket och den fina inramningen skapades det en fantastisk tävlingsatmosfär. Sverige ställde upp med Anna Bernholm, Victor Busch, Tommy Macias och Joakim Dvärby men tyvärr lyckades inte någon av våra landslagsjudoka nå det uppsatta målet denna gång, att ta en medalj på Paris Grand Slam.

Anna (-70kg) och Joakim (-100kg) gjorde de bästa resultaten av svenskarna genom att nå åttondelsfinal. Victor (-81kg) fortsätter att visa att han är en att räkna med i framtiden då han fortsätter vinna matcher på denna nivå men fick se sig slagen i andra rundan denna gång. För Tommy (-73kg) blev det en otursam förlust i första matchen mot VM-trean Mohammedi Mohammed från Iran.

Nu blickar landslaget fram emot nästa stopp på touren som blir Grand Slam i Düsseldorf den 22–24 februari, en tävling där Sverige haft stora framgångar tidigare.

– Fram tills dess blir det träning på hemmaplan för att slipa på detaljerna och fortsätta utvecklingen mot kommande tävlingar under våren! meddelar landslagscoach Robert Eriksson.

Vi önskar dem lycka till och hoppas på att få se ett revanschsuget landslag de kommande tävlingarna!