Upptaktslägret för landslagets utvecklingstrupp – en bra start på det nya tävlingsåret!

Nästan 40 stycken aktiva samlades i Borlänge under det 4 dagar långa upptaktslägret, 3-6 januari. Under lägret genomfördes både träningar och teoripass. Förutom en summering av 2018 gick landslagsledningen också igenom de riktlinjer som gäller för uttagning till U21 truppen och uttagning till Europa Cuper (EC) för U18/U21. Totalt genomfördes även sju träningspass samt ett judoteoretiskt pass.

Judoträning. Foto: Daniel Sjöblom

Upptaktslägret inleddes med två timmar randori följt av en summering av året som gått och en genomgång av riktlinjer för 2019. I summeringen av 2018 kan nämnas att på U18-sidan vann vi hela 4 stycken Europa Cup-medaljer (EC) samt hade 5 stycken topp sju-placeringar fördelade på sju personer. För U21 var det ett tuffare år med 2 stycken EC-medaljer och 5 stycken topp sju-placeringar, fördelat på tre personer. Förutom resultat och genomförda aktiviteter under 2018 presenterades även riktlinjerna för 2019: allt ifrån vad som krävs för deltagande på öppen EC, uttagning till EC till vad som gäller vid uttagning till mästerskap och uttagning till utvecklingstrupp U18/U21. Mer om detta kan läsas här.

Under fredagen genomfördes två judopass med både teknik och randori, samt en teorilektion om grepp, kast- och rörelseriktningar.

Genomgång morgonfys. Foto: Daniel Sjöblom.

Lördag morgon rivstartade klockan 07.30 med ett crossfit-inspirerat fyspass där de aktiva arbetade i par. Efter det var det frukost och vila innan dagens första judopass som startade kl. 10. Eftermiddagens träning inleddes med 30 minuter aktiverings- och rörlighetsövningar följt av randori.

Söndagen bjöd på ytterligare ett judopass på förmiddagen innan det var dags för hemfärd.

Förbundstränare Johan Berg är mycket nöjd med helgen:

Alla som deltog ska ha beröm för deras insatser under helgen. När alla bidrar med 100 procent hjälper vi varandra att höja kapacitetsnivån och det kommer synas i framtida prestationer.
Stort tack också till Borlänge Judo Club för det fina värdskapet.