OTC Mittersill – Fyra talangers debut

Under årets upplaga av OTC Mittersill deltog över 1100 atleter från 52 nationer. Sverige bidrog med två trupper: landslaget samt en mindre utvecklingsgrupp bestående av Ida Eriksson, Tove Hansen, Alexander Dahlin och Mark Johansson. Träningslägret samlar årligen både OS-, VM- och EM -medaljörer, samt även juniorer och seniorer på framfart.

Från vänster: Mark Johansson, Alexander Dahlin. Foto: Johan Berg

Utvecklingsgruppen, som bara fick en kort vila efter upptaktslägret i Borlänge, anlände i Österrike tisdag eftermiddag och lämnade söndag morgon. Totalt blev det 6 dagar med 8 träningspass mellan 8-13 januari.

För de aktiva är OTC Mittersill en nyttig erfarenhet, både på mattan och när det gäller allt runtomkring. En till synes enkel sak, som att få tag på bra byten varje träningspass kan vara en utmaning på OTC. Om man heter Bernholm eller Macias i efternamn går det oftast bättre, men för de atleter som inte är fullt lika välkända än krävs lite mer ansträngning för att få de byten man önskar.

Från vänster: Ida Eriksson, Peter Drugge, Tove Hansen. Foto: Johan Berg.

Att återhämta sig är också en konst att bemästra för att kunna få ut så mycket som möjligt av sin träning. Lyckligtvis hade vår landslagschef Robert Eriksson tagit med sig Peter Drugge till Mittersill. Peter arbetar som sjukgymnast för Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) och följde främst med för att hjälpa de som är med i Topp- och talang-programmet, men han tog sig även tid att bistå våra unga talanger med tejpning, massage samt goda råd om hur de kan göra för att hålla sig hela och friska under lägret.

Förutom lärdomar på mattan fick våra nya talanger också ta del av kunskap från våra OS-kandidater som delade med sig av sina tips och trix mellan passen.

Efter genomfört läger kan jag konstatera att debutanterna – Ida, Tove, Mark och Alexander var både trötta och nöjda med lägret. Det har varit en intensiv period där de lärt sig mycket under kort tid. Nu gäller det att hålla upp den höga nivå som sattes under dagarna i de Österrikiska alperna även på hemmaplan. Första provet blir redan till helgen (25-27/1) då det är riksrandori i Lindesberg. Jag hoppas förstås att många ansluter och hjälper oss toppa formen till 2019 års Europa-cuper och mästerskap!

/Johan Berg, Förbundstränare

Från vänster: Mark, Tove, Ida, Alexander. Foto: Johan Berg