Landslagets planering för 2019

Några viktiga kommentarer runt planeringen: 
Detta är en generell planering för dem som dels siktar på en plats i utvecklingsgrupperna och dels för dem som redan är med men som kanske siktar mot European Cup nivå eller mästerskap. Det innebär att alla kan inte tävla på ALLT, utan varje individ måste ha en egen planering som är anpassad efter individens nivå och målsättning. Har ni frågetecken på vilken nivå ni tycker at era aktiva skall tävla på så finns vi i landslaget som en resurs för att stötta er med planeringen.
Exempel på nivåer:
En aktiv som tidigare har varit framgångsrikt på större tävlingar (topp 8)  ex Dutch Open, Warszawa, European Cup osv och som siktar på att kvala in till mästerskap. Denna person bör lägga all energi på European Cup tävlingarna och kanske tävla sparsamt på övriga tävlingar.

En aktiv som regelbundet placerar sig på Nordiska tävlingar (J-SWOP, SM, Budo Bord osv) men som saknar resultat från en större tävling men som har som ambition att bli uttagen till European Cup tävlingarna bör fokusera på Dutch Open, Bremen samt 1-2 öppna European Cup tävlingar och någon nordisk tävling.
En aktiv som precis bytt ålderskategori eller som inte har riktigt ännu kommit upp på en nordisk nivå bör fokusera på dom nordiska tävlingarna i första hand och eventuellt 1-2 större tävlingar utanför norden. (Ej European Cup tävlingar)
Foto: Alf Tornberg
Det är också viktigt att anpassa era egna aktiviteter med klubben så att det inte blir krockar eller att aktiva inte kan komma loss till landslagsuppdrag eller liknande. Dom aktiva måste även få tid att vara hemma för att hinna med skola osv och även för att få en kontinuitet i deras träning på hemmaplan vilket är oerhört viktigt över tid för den tekniska och fysiska utvecklingen.

 

För utvecklingstävlingarna + läger för U13-U18 så gäller följande villkor:

Foto: Tilda Avesson
För U13 och U15 så bör alla som vill lite mer och som på sikt vill ta sig in i utvecklingsgrupperna deltaga på dom flesta tävlingarna och lägren, då detta är ett bra tillfälle för dem att dels få kvalitativt motstånd och dels så chansen att visa ut sig för LL tränarna och ta del av information runt landslagsprogrammets upplägg osv.
För U18 så bör alla som ännu inte tävlar på European Cup nivå vara med för att få bra förberedelser och en inblick i verksamheten.
För aktiva som blir uttagna av LL till European Cup tävlingar eller motsvarande så är det upp till den aktive och klubben att bestämma hur dessa tävlingar passar in i deras planering. Dom kan användas som förberedelse tävlingar eller dom kan enbart vara med på lägret beroende på vad som passar bäst.

 

Vid frågetecken så är ni välkomna att höra av er till Robert Eriksson

Robert Eriksson Foto: Alf Tornberg
Robert Eriksson
Landslagschef/Head coach
Swedish Judo Federation
robert.eriksson@judo.se
+46735-450135
Planeringarna för de olika ålderskategorierna hittar ni i landslagets mapp i SJF:s publika dokumentbank: Länk till landslagets mapp