Svenska framgångar i kata

Två silvermedaljer i Kata till Kristianstad Judoklubb

Ossi Tauriainen och George Vuger tog silvermedalj i både Nage no kata och Katame no kata i Nordic Open Judo Kata Tournament i Finland den 25 augusti. Efter ett tävlingsuppehåll på nästan två år har judoparet jobbat hårt sedan i våras med att få tillbaka formen och komma rätt i teknikerna. Det ofrivilliga uppehållet kom av en knäskada som George drog på sig på en träning. Sjukgymnastik räckte inte för att kunna återgå utan en korsbandsoperation gjordes i november förra året. Efter fokuserad rehabilitering övergick träningen med målet att delta i årets Nordic Open Judo Kata Tournament.

–          Med tanke på uppehållet hade vi fokus på att fullfölja tävlingen, givetvis med förhoppning om medaljplats och allt stämde riktigt bra på mattan säger George.

Judotävlingen hade deltagare från Sverige, Finland, Tyskland och Frankrike. Totalt deltog fyra svenska par på tävlingen där judo-paret från Kristianstad var de enda medaljörerna från Sverige. Det flerfaldiga Kata-SM medaljörerna siktar nu in sig på kommande Kata-SM i judo som avgörs i Lindesberg i december.

/Patrik Lindholm

Foto: Ronny Schneider