EM-truppen U18 på förberedelseläger

EM-truppen laddade upp i Porec med världsstjärnor som Teddy Riner, FRA, och Majlinda Kelmendi, KOS.

De sju kadetterna uttagna till Kadett-EM i Sarajevo 27-30 juni hade en intensiv träningsvecka (v24) under Judofestivalen i varma Porec, Kroatien. Även två juniorer, Ida Eriksson och Tove Hansen var uttagna för att delta på EJU Olympic Training Camp (OTC) som ägde rum parallellt med festivalen.

10-faldiga världsmästaren Teddy Riner, FRA, och Kayleigh Wennerland, SWE, som ännu inte vunnit sitt första VM-guld (den senare till höger).

 

Det blev en stökig start på resan den 11 juni efter truppen sammanstrålat i Frankfurt och fått information om att flyget till Pula blivit inställt pga oväder. Tillsammans med tusentals andra strandsatta resenärer fick vi lösa boende för natten och flyga vidare 9:25 nästkommande dag. Väl på plats i Porec möttes vi av 30 graders värme och en judofestival i full blom. Vi bodde på Hotel Delfin som låg ett stenkast från havet och 5 min promenad till träningsanläggningen. Frukost, lunch och middag serverades på hotellet, förutsättningarna för en bra vecka var mycket goda. Även fast vi blev en dag försenade pga det inställda flyget hann de aktiva totalt med 10 träningspass under veckan. Judoträningarna för kadetterna bestod av ca 30 min uppvärmning blandat med teknik och följdes av ca 2-5×4 min ne-waza och 3-7×4 min tachi-waza. Medan för juniorerna på OTC var det egen uppvärmning som gällde, följt av 0-3×4 min ne-waza och 4-7×4 min tachi-waza. För kadetterna var det en blandad kompott med motstånd under träningen, allt från mästerskapsmedaljörer till de med orange bälte.

 

Att det uppstår yttre faktorer som gör det svårare för oss att göra vårt jobb får man lära sig att leva med, men vi ska alltid göra 100% för att påverka vår situation till det bästa​ . En devis som samtliga har tagit till sig och visat under veckan att de kan hantera. Jag vill lyfta fram Pasha Pashaev som ett gott exempel, då hans bagage försvann i Frankfurt och inte kom tillrätta förrän kvällen innan hemfärd. Pasha accepterade läget, gjorde vad han kunde för att göra situation bättre och lät det inte påverka hans insats under lägret. Nu blickar vi framåt mot Kadett-EM 27-30 juni och för juniortjejerna väntar European Cup i Gdynia, Polen 7-8 juli.

 

Truppen i Porec:

Johan Berg, Viktor Carlsson, Ida Eriksson, Tove Hansen, Tova Granberg, Kayleigh Wennerland, Ella Andersson, Alfred Hansson, Carl Björklund, Martin Söderberg, Pasha Pashaev