Sundsvall Judo Club stod som värd för årets andra Judo Skapar Vinnare-läger

Under helgen 27-28 april samlades ca 30 ungdomar från landslagets utvecklingsgrupper i U18 och U21, ledda av undertecknad och Viktor Carlsson. Totalt genomfördes fem judopass med fokus på randori och tekniska detaljer kring greppning och kast.

Träningarna genomfördes i Sundsvall judoklubbs dojo, där även lunch serverades. Efter träningspassen fick vi skjuts till det ombyggda mentalsjukhuset Sidsjö Hotell där vi åt middag och tillbringade natten. Det gick bra…

Även om det blev ett ganska stort fysiskt bortfall med aktiva som blivit sjuka eller skadade inför lägret så var den mentala närvaron hög från dem som deltog. De som har varit med på några Judo Skapar Vinnare-läger tidigare kan rutinerna vid det här laget, vilket gör det lätt för nya att haka på. Förutom träningspassen pratade vi en del om landslaget, uttagningar och utvecklingstrupperna. För många är det heta ämnen och det är viktigt att ha ett sunt förhållande till dem. Jag tror att de flesta fått en djupare förståelse hur vi tänker kring den långsiktiga satsningen för denna grupp. Har man några funderingar kring detta är man alltid välkommen att höra av sig till Robert eller mig.

Påminnelse
En grundförutsättning för att dessa läger ska vara optimala, både för individen och gruppen är att man som aktiv kommer till lägret 100% frisk och hel. När en aktiv blir tvungen att avbryta en träning eller vila ett byte för att denne har en skada som spökar blir hela gruppen lidande. Naturligtvis är det sånt som händer. Men har man varit skadad eller sjuk innan lägret så är det inte rätt tid eller plats att “testa om det går”. Har man problem med en skada måste man ta ansvar för att den kollas upp så att rätt åtgärder kan göra för att förbättra situationen.

Jag vill tacka Judo Sundsvall för den goda servicen under lägret. Maten var varm, god och serverades i tid, samtidigt som logistiken fungerade utan krångel.

Nu närmast väntar en intensiv period med U21 Europacupen i Kaunas (11-13/5) för vissa, medan andra får förbereda sig för Budo Nord Cup (10/5), NM och U18 Europacupen i Coimbra 25-27/5), för att sedan avsluta med SM i Lindesberg (2-3/5).

Förbundstränare
Johan Berg
johan.berg@judo.se
0735-959582

Foto: Johan Berg