EM-brons och start på OS-kvalet med pappaledig medaljör

EM Tel Aviv 26-28 april

När vi nu summerar årets EM stannade det vid en bronsmedalj för Tommy Macias i -73 kg. För övriga fem blev det respass direkt.

Landslagschef Robert Eriksson konstaterar att det var mycket bra med Macias medalj, formstarka Bernholm lyckades inte och för övriga fortsätter jakten på formen. ”Men det är bra för gruppen att nå medalj”, konstaterar Eriksson.

OS-kvalstart

Det som nu väntar om ganska precis en månad är starten på det två år långa OS-kvalet i judo inför OS i Tokyo.

Starten äger rum i Hohhot i Kina med en Grand Prix-turnering. Där kommer hela landslaget delta utom en – den nyblivne medaljören Macias som istället är pappaledig då, han skall bli pappa vid den tiden i maj.

Eriksson berättar att upplägget för OS-kvalet blir lite annorlunda den här gången med lite färre tävlingar under det första kvalåret eftersom det är resultaten från maj 2019 till 2020 som väger tyngst. ”Den perioden är den mest avgörande så det är viktigt att ha kraft och energi kvar inför den”, säger Eriksson.

Han ser fram emot det som väntar:

”Även om några inte fick till det nu så finns det en hög kapacitet i truppen med mycket rutin. Det gäller nu att få alla bitarna på plats på de kommande tävlingarna.”

 

För information: Pressansvarig – Christer Löfgren,  christer.lofgren@judo.se, mobil 070 719 61 21