Värdefull randori under OTC Nymburk

Utanför det lilla samhället Nymburk – ca 90 min bilfärd från Prag – ligger det gamla sportcentret som under lång tid varit värd för kalenderårets andra Olympic Training Camp (OTC). Konceptet med OTC är att skapa en inspirerande och god träningsmiljö för europeiska elitjudokas, för att höja nivån och öka antalet europeiska medaljer under OS. Även om sportcentret ligger en bit från civilisationen finns det bra möjligheter för både träning och återhämtning i form av styrketräningsrum, sporthallar, löpbanor, en relaxavdelning, kafé och matservering.

Den svenska truppen bestod i år av Ida Eriksson, Ebba Glaas, Victor Busch, Emil Mattsson, Jonathan Fagerhill och Martin Pacek. För svensk del började lägret på måndag eftermiddag och avslutades fredag förmiddag. Totalt hann vi med 8 träningspass, med både randori, löpning och styrketräning. Sedvanligt bjöd lägret dem aktiva på en hög dos randori mot internationellt toppmotstånd, då både medaljörer från OS, VM och EM var på plats. Just kvaliteten på motståndet är extremt värdefull, då det är svårt att få till på hemmaplan. Det gäller att hålla sig hel och frisk för att få ut det bästa av det som Nymburk har att bjuda på.

Johan Berg
Förbundstränare

Foto: EJU – Miroslav Petrik
Foto: EJU – Miroslav Petrik