Judo For Peace har öppnat en webshop

Internationella Judoförbundet (IJF) har lanserat en webshop för kommissionen ”Judo for Peace”. Syftet med Judo for Peace är att sprida idén om att judo kan bidra till att skapa fred i världen, och genom att köpa produkter från Judo for Peace-kollektionen går ditt bidrag direkt till den plats där hjälpen behövs allra mest. 

I och med att judo är en av världens mest populära sporter beslutade Internationella Judoförbundet (IJF) att inrätta en ”Judo for Peace”-kommission för mer än tio år sedan, i syfte att främja idén om att fred kan skapa ett bättre samhälle, i alla dess former, i alla delar av världen. Det är ett faktum att många av problemen i världen idag orsakas av fattigdom, arbetslöshet, och att ungdomar hamnar i ett tillstånd av meningslös inaktivitet, isolering, och ett liv utan syfte.

Judo har visat sig vara ett mycket bra medel mot allt detta. Genom att sprida det viktiga budskapet om fred, konfliktlösning och fredlig motstridighet, genom att presentera tatamis och judogis, genom att organisera judoskolor, läger och kurser, samt genom att utbilda kvalificerad utbildningspersonal kan man förhindra unga från att bli exkluderade och diskriminerade.

Judo for Peace är en rörelse och en handlingsplan som nu är öppen för alla som bidra till världsfred. Genom att köpa några av Judo for Peace-produkterna kommer ditt ovärderliga bidrag att gå direkt till den plats där hjälpen behövs allra mest.

Kika in på www.judoforpeace.net för mer information om Judo for Peace och deras produkterna!