Inga medaljer på årets första Europacup för juniorer

Det blev inga medaljer på årets första Europacup för juniorer i Coimbra, Portugal, 17-18/3. För svensk del var detta en öppen Europacup, dit aktiva som uppfyller kriterierna kan åka med sina respektive klubbar. Tävlingen slog rekord i antalet tävlande; 485 aktiva från 26 länder gjorde upp om medaljerna. Sverige deltog med 6 tävlande från 4 olika klubbar.

Tävlande:

  • Frövi JK – Ida Eriksson (-63kg), Alexander Dahlin (-60kg), Owe Dvärby (-81kg)
  • Borås JK – Emil Henriksson (-60kg)
  • IK Södra JK – Leonidas Hytönen (-81kg)
  • Sundsvall JK – Tammar Abbud (-81kg)

Bäst lyckades Alexander och Owe med två matchvinster vardera, och Tammar med en matchvinst. Det är alltid tråkigt när resultaten uteblir, men det bästa vi kan göra är att titta på de bitar som behöver förbättras, lyfta det som gick bra och jobba vidare. Generellt är det fortfarande i greppningen vi ligger efter i jämförelse med konkurrenterna. Många gånger blev vi “tvåa på bollen” och fastnade i motståndarens grepp, eller misslyckades att behålla favoritgreppet tillräckligt länge för att skapa bra kastsituationer.

Efter tävlingen stannade vi på det efterföljande lägret som för vår del bestod av 4 randoripass över 2 dagar. Ett tufft men nyttigt läger för juniorerna som tampades med motstånd från b.la. Kanada, Rumänien, Spanien, Portugal, Ryssland, Rumänien, Finland, Norge och Holland. Om det inte var tydligt innan, så blir dessa tillfällen en nyttig lärdom över vilken nivå som krävs
för att tävla och träna internationellt. Efter 6 dagar i Portugal blir det en snabbvisit på hemmaplan innan de flesta ger sig av mot Tyskland och stortävlingarna Bremen Masters och Thüringen Cup som avgörs 24-25/3.

Lycka till!

Johan Berg
Förbundstränare

Från vänster: Leonidas Hytönen, Tammar Abbud, Ida Eriksson, Owe Dvärby, Emil Henriksson och Alexander Dahlin. Foto: Johan Berg