Ingen medaljfest under den första öppna Europacupen för kadetter

Mellan 16/2 och 21/2 sökte sig 20 Svenska tävlande från 6 olika klubbar till Europacupen i Fuengirola, Spanien. Tävlingen bjöd på 471 deltagare från 36 länder, och efter tävlingsdagarna följde ett tvådagars träningsläger med välbehövlig internationell randori för ungdomarna. Denna första öppna Europacupen för kadetter blev ingen medaljfest. Bäst lyckades Kayleigh Wennerland, som efter en 13 minuters lång bronsfinal slutade på 5:e plats i -52 kg.

Även om resultaten uteblev fick vi se några fina prestationer från fler aktiva. Det som var mest glädjande var att se hur majoriteten arbetade med positiv greppteknik för att nå sina favoritgrepp, istället för att anpassa sig efter motståndaren. Detta har varit ett problem tidigare och något vi har jobbat mycket med på våra nationella samlingar. Under efterkommande träningslägret lades mycket fokus på just att behålla grepp och kontrollera, istället för att ha bråttom med halvdana attacker.

Mellan måndagen och tisdagen genomfördes 4 st randoripass. Upplägget under det två timmar långa passen var enkla; 15 min fri uppvärmning, 3-5 byten ne-waza randori, följt av 5-7 byten tachi-waza randori.

Detta var första tillfället då klubbar (som uppnått landslagets riktlinjer) var välkomna att tävla på en Europacup för kadetter. Nästa tillfälle blir Antalya, Turkiet 2-4/3.

Johan Berg
Förbundstränare
johan.berg@judo.se

Foto: Johan berg