Bra uppslutning på landslagets första träningsdag

Inför 2018 har landslaget sanktionerat fyra nationella utvecklingstävlingar för U13, U15 och U18 för att skapa fler konkurrenskraftiga aktiviteter för dessa åldersgrupper. Varje tävling kommer följas upp med en träningsdag med två judopass där landslaget håller i träningen och upplägget. De nationella tävlingarna är Borås Judo Challenge, Södra Judo Open, Linde Open och Staffanstorp Games. Mer information om landslaget och utvecklingstrappan finner man här

Lördagen 10/2 blev en intensiv dag med Borås Challenge som hade ca 300 tävlande i kategorierna U13, Ú15 och U18. Dagen bjöd på många spännande offensiva matcher och få skador, precis som det ska vara. Många yngre förmågor kom fram och hade frågor om landslaget och utvecklingstrupperna vilket är oerhört glädjande. Jag vill därför passa på att påminna om förbundets hemsida där landslaget har en egen flik, här finns information om vår utvecklingstrappa och riktlinjer för uttagningar. Det är ett bra hjälpmedel för både tränare och aktiva för att planera och bedriva träningen. Vi tränare i landslaget svarar gärna på frågor om träning eller tävling, det gäller alla kategorier från U13 – senior. Så är ni intresserade eller nyfikna, skicka ett mail eller ring.

Söndagen bjöd på två judoträningar som bestod av grepp- och kastövningar samt mycket randori, både i mattan och stående. Det va ca 100 deltagare på träningsdagen som visade stor träningsvilja trots den långa tävlingsdagen i ryggen, härligt att se!

Nästa träningsdag i landslagets regi sker i samband med Södra Judo Open, den 21 april. Vi hoppas då att se fler nya ansikten och att många återkommer för en ny utvecklande helg.

På fredag 17/2 åker en stor svensk trupp till Fuengirola, Spanien för årets första öppna Europacup för U18. Ni kan följa resultaten under helgen på www.ippon.org och på Instagram @swejudo.

Förbundstränare
Johan Berg
johan.berg@judo.se
0735-959582