Årets första Judo Skapar Vinnare-läger

Under förra veckan samlade landslagets utvecklingstrupper för U18 och U21 för sitt tredje nationella läger för året. Under helgen hann vi med 6 judoträningar och ett uppsamlingstillfälle för de som missade att göra fystester senast. Träningarna leddes av Emma Barkeling, Viktor Carlsson och Johan Berg.

Då vädret gjorde det svårt för många resenärer var det ett litet manfall under den inledande fredagsträningen, men samtliga tog sig fram under kvällens gång.

Totalt blev det 10 timmar tillsammans på judomattan fördelat över 6 träningspass. Under helgen tränade ungdomarna främst på. (1) Metoder för att ta sig till sitt grepp, (2) olika kastriktningar utifrån grepp, och (3) situationer i ne-waza med fokus på kontroll innan avslut. Teknikträning varvades med olika former av randori i syfte att låta dem praktisera nya lärdomar i en tävlingslik miljö.

Innan gruppen åkte hem på söndagen hade vi också en samling med -01,-02 och -03:or där vi informerade om Youth Olympic Games (YOG) som äger rum i Buenos Aires mellan 1-12 oktober 2018. Precis som inför riktiga OS är det ett kvalsystem och varje nation får max skicka en tjej och en kille, även om landet lyckats kvala flera. Mer information om YOG kan den som är nyfiken få via mig på johan.berg@judo.se eller i samband med träningslägret på söndagen den 11/2 efter Borås Judo Challenge

Nu närmast väntar Borås Judo Challenge (10-11/2) för vissa, medan andra tar sig till Danmark och Danish Open (10-13/2). Helgen därpå åker en stor grupp med U18-ungdomar till den första öppna Europacupen i Fuengirola, Spanien.

Förbundstränare
Johan Berg

Foto: Johan Berg