Rekorddeltagande på årets upplaga av OTC-Mittersill

Över 900 atleter från världens alla hörn samlades i Mittersill bland de österrikiska alperna under det olympiska träningslägret som pågick under 8 dagar. Lägret bjöd sedvanligt på två stycken två timmars randori per dag, och fri tillgång till gym samt badhus. Vad som är särskilt kul med OTC-Mittersill är att det ses som ett officiellt startskott på året, och träningshallen fullkomligt kokade av förväntningarna på året.

Den svenska truppen på plats bestod av:

  • Mia Hermansson
  • Anna Bernholm
  • Tommy Macias
  • Robin Pacek
  • Julius Sonerud
  • Martin Pacek
  • Johan Berg (coach)
Foto: Johan Berg
Foto: Johan Berg

Under vår vistelse han vi med 10 träningspass, varav två ägde rum i gymmet och resten på judomattan. Dagarna såg snarlika ut, t.e.x. frukost 07:00, judo (dammer) 8:45, judo (herrar) 10:30, lunch 12:00, judo (damer) 15:45,  judo (herrar) 18:00, samt middag 20:00.

De långa dagarna och höga kvaliteten på judoträningen gör att även återhämtningen blir ett viktigt moment. Oftast sköts det bra genom tidiga kvällar, mellanmål och tupplurar mellan träningspassen.

Nu blir det hem och några dagars vila innan fystester och riksrandori i Lindesberg väntar mellan torsdag och söndag (18-21/1).

Johan Berg
Förbundstränare

Foto: Johan Berg