Bra insats av deltagarna under helgens Riksrandori

Under förra veckan så genomförde landslaget och utvecklingstrupperna sitt andra nationella läger för året. Året inleddes med ett landslagsläger i Borlänge för ett 40-tal aktiva från U18 till senior, två veckor senare var det dags igen och även denna gång var det aktiva från U18 upp till senior på plats i Lindesberg för att förutom judoträning även genomföra fystester, screeningar och introduktion för mental träning. 
Det blev intensiva dagar som inleddes på torsdagen 18/1 med fystester för senior och U21 på kvällen anslöt U18 gruppen för en gemensam teorigenomgång av dem nya reglerna inför 2018 samt en teknikträning på mattan.  Under fredagen på inledde U18 med sina fystester medan seniorer och U21 hade sin första introduktion i landslagsprogrammets nya projekt med mentalträning, projektet leds av Igor Ardoris som jobbar som mentaltränare och pedagogisk konsult. Igor bygger sitt upplägg på Fokus, Andning och Spänningskontroll och genomförde olika praktiska och teoretiska övningar med dom olika grupperna. Tanken är att Igor skall jobba med oss över en längre tid för att kunna ge våra aktiva bra och effektiva verktyg på deras väg mot toppen.
Foto: Robert Eriksson
Foto: Robert Eriksson
Under eftermiddagen så var det dags för U18 att träffa Igor samtidigt som vi hade tre sjukgymnaster från Bosön på plats hela dagen för att screena alla aktiva i U18 och U21. Sjukgymnasterna med Linda Nilsson i spetsen slet hårt och lyckades hinna med alla aktiva trots att dom var en person kort, dom genomförde även ett praktiskt pass innan kvällens judopass där alla aktiva fick med sig lite övningar och tips för att jobba med deras rörlighet och styrka i dom utsatta områdena som sjukgymnasterna hittade under dagens screeningar.
Foto: Robert Eriksson
Vi hade även besök av Niklas Heckscher som är ny resursperson på SOK med inriktning mot fysbiten, han passade på att genomföra ett rörlighetspass med landslagsgruppen samt ett gemensamt uppvärmningspass för hela gruppen på lördagmorgon. Tanken är att Niklas skall hjälpa oss med att utveckla och komplettera vår fysträning framöver.
Fredagen avslutades med judopass innehållandes teknik och randori.
Efter Niklas uppvärmningspass på lördagmorgon så inleddes årets traditionella riksrandori med ca 150 aktiva på plats för att köra randori under två dagar fördelat på 4 pass. Det blev mycket träning och flera härliga byten med bra och offensiv judo.
Parallellt med riksrandorin så genomfördes årets första träff i landslagsprogrammets elittränare-fortbildning, denna fortbildning vänder sig till klubbar och tränare som har aktiva i eller runt någon av våra utvecklingstrupper eller landslag. På dessa träffar brukar information runt vår verksamhet samt frågor runt prestationsutveckling och landslagets arbetssätt betas av. Denna gång så stod landslagets kravanalys/profil i fokus samt hur vi på bästa sätt i landslaget och ute i klubbarna skall jobba för att bemöta våra aktiva på bästa sätt och hjälpa dem på vägen mot den internationella toppen utifrån som krav och förväntningar som finns idag!
Henrik Forsberg som är ny sportchef på SOK och som kommer att vara vår kontaktperson framöver gästade oss under delar av fredagen och lördagen på bland annat träningar och fortbildningen för att lära sig mer om judo och etablera kontakter med aktiva och tränare. Vi vill passa på att välkomna Henrik till SOK och som vår kontaktperson och vi hoppas på ett långt och lyckat samarbete mot kommande OS i Tokyo och Paris!
Det var både trötta aktiva och ledare som rundade av på söndag eftermiddag efter en mycket lyckad helg med massa judo och givande aktiviteter. De aktiva genomförde detta läger mycket bra och visade hela tiden att dom vill jobba för att bli bättre på ett professionellt och engagerat sätt.
Ett stort tack till alla inblandande för utvecklande och givande dagar i Lindesberg!
Närmast så väntar ett judo skapar vinnare läger i Lindesberg för U18 och U21 medans vissa i senior utvecklingstrupp tävlar på European Open i Sofia om två veckor. Landslaget gör debut veckan efter på Paris Grand Slam!
Robert Eriksson 
Landslagschef SJF
Foto: Tilda Avesson
Foto: Tilda Avesson
Foto: Tilda Avesson
Foto: Tilda Avesson
Foto: Tilda Avesson
Fler bilder från helgens Riksrandori hittar ni här!