Årets första landslagsläger

Under helgen så inleddes årets första landslagsläger där samtliga utvecklingstrupper och landslaget var på plats i Borlänge under tre dagar. Det blev en intensiv helg med totalt 6 judopass och nästa 10 timmars träning på mattan för dom aktiva, huvudinriktningen var olika former av randori för att förbereda dom aktiva inför kommande tävlingar och läger i januari och februari. En del tekniska moment runt greppning, rörelse och kastriktningar genomföres likväl i ett långsiktigt led i utvecklingen av dom aktivas judo mot dom internationella kraven.

Foto: Robert Eriksson

De aktiva visade upp en bra inställning och gav allt på träningarna som leddes av landslagets tränarstab på plats – Robert Eriksson, Johan Berg, Viktor Carlsson och Jesper Hultgren. Borlänge judoklubbs funktionärer gjorde en fin insats vid sidan av med hjälp av matservering, skjuts osv. Totalt var det ca: 45 aktiva på plats för att starta upp judoåret 2018. Inledningen på året brukar för det mesta vara ganska intensiv med flera läger och för U18 och U21 även en del tävlingar så det är mycket viktigt att uppbyggnadsträningen under slutet på hösten och över jullovet har genomförts på ett bra sätt för att klara av den höga belastningen och hålla sig fri från sjukdomar och skador. Tyvärr så blev det en hel del sjukdomar både innan och under lägret, det är verkligen av största vikt för den aktive att inte bara sköta sin träning utan även vara noga och uppmärksam på övriga bitar som kost och sömn/vila. Utan en bra helhet så blir sällan slutresultatet bra.

Foto: Robert Eriksson

Det blev i det stora hela en lyckad helg och det är väldigt kul och spännande att följa allas utveckling! Det finns verkligen mycket vilja och stora ambitioner i dom olika grupperna som i slutändan kan leda till något väldigt bra!

Planeringen rullar vidare och för landslaget så är nästa aktivitet OTC i Mittersill under veckan och för dom flesta i U18 och U21 så är det dags för årets första tävling på Dutch Open i Holland. Detta följs upp med Landslagsläger i Lindesberg samt den årliga Riksrandorin, så det blir en rivstart på 2018!

Robert Eriksson
Landslagschef SJF

Foto: Robert Eriksson