SJF ökar sin närvaro på sociala medier

Sedan OS i Rio de Janeiro 2016 har Svenska Judoförbundet aktivt jobbat med att öka sin närvaro på sociala medier. Det är med stor glädje vi kan meddela att detta arbete har funkat mycket bra, sett till ökningen av följare på Facebook, Instagram och Twitter. 

I arbetet för att öka närvaron på sociala medier har en strategi för sociala medier skapats, i syfte att bli mer strukturerade och att se till att förbundets projekt, utbildningar, tävlingar och andra aktiviteter synliggörs bättre. Vi har även fokuserat på att lyfta fram landslagets fantastiska resultat.

Vi kan med stor glädje meddela att antalet följare på våra sociala medier har ökat enligt följande siffror från den 8/8 2016 till och med idag, den 21/11 2017:

  • Facebook har vi gått från 1962 följare till 2511 följare på lite mer än ett år! Det är en ökning på ca 28 %. Sett till antalet Gilla-markeringar på sidan har vi ökat från 2020 Gilla-markeringar till 2532 Gilla-markeringar, vilket motsvarar en ökning på ca 25 %.
  • På Instagram har vi gått från 265 följare till hela 885 följare! Det är en ökning på ca 234 %.
  • På Twitter har vi gått från 442 följare till 498 följare! Det är en ökning på ca 13 %.

Som ni ser har det gått allra bäst på Instagram. Där har vi lagt mycket fokus på landslaget och utvecklingstrupperna, bl.a. har våra följare fått ta del av hur både seniorlandslaget och de uttagna från utvecklingtruppen U21 förberedde sig inför årets VM respektive U21-VM.

På Facebook lägger vi ut det mesta som händer i Svenska Judoförbundet, t.ex. resultat från de internationella tävlingar som landslaget åker på, vilka utbildningar som är på gång eller de aktiviteter som olika projekt och arbetsgrupper har genomfört.

På Twitter lägger vi ofta ut liveresultat från stora internationella tävlingar, såsom mästerskap, Grand Prix och Grand Slam.

Vi har satsat på att göra alla våra kanaler så unika som möjligt, t.ex. lägger vi oftast inte upp samma bilder eller inlägg på både Instagram och Facebook. För att ta del av vad som händer i förbundet kan det därför vara en bra idé att följa oss på alla kanaler!

På Facebook heter vi Svenska Judoförbundet, på Instagram heter vi @SweJudo och på Twitter heter vi @SvenskJudo. Följ oss gärna!

Vi har också en Snapchat som ibland uppdateras av aktiva från landslaget och utvecklingstrupperna när de är iväg på internationella tävlingar. Lägg till oss på @SvenskJudo för att se vad de hittar på!

På vår Youtube-kanal kan ni se livesändningar från alla SM, NM när det arrangeras i Sverige och vissa sanktionerade tävlingar. Där heter vi Svenska Judoförbundet!

1832
Följare Facebook
265
Följare Instagram
442
Följare Twitter