Landslaget förstärker tränarstaben inför 2018

För att fortsätta att utveckla landslagsverksamheten och klara den ökade belastningen med flera nationella och internationella aktiviteter från 2018 och framåt så har landslaget förstärkt ledarteamet. Det är med glädje vi kan presentera en fd landslagsaktiv som nu tar steget över till tränarsidan för att hjälpa till att utveckla aktiva i utvecklingstrupper och landslag. 

Från och med januari 2018 så kommer Emma Barkeling att börja som assisterande förbundstränare med främsta fokus på U18- och U21-kategorierna.

Emma är en välkänd profil från alla sina år i landslaget där hon var en av våra absolut bästa aktiva med bl.a. guld på U1- EM, medalj på U21-EM samt guld på U23-EM, vilket är ett mästerskapsfacit att stoltsera med! Efter sin aktiva karriär så har Emma utbildat sig till sjuksköterska på Karolinska Institutet i Stockholm vilket hon nu jobbar heltid med.

Emma har mycket internationell erfarenhet samt är väl införstådd med vad som krävs hos unga aktiva för att nå toppen som senior, hennes kunskaper kommer att bli väldigt värdefulla för alla aktiva och jag är säker på att Emma kommer att trivas i rollen som förbundstränare. Emma kommer att tjuvstarta som tränare på Judo Skapar Vinnare-lägret i Borås 15-17/12.

Robert Eriksson
Landslagschef

Foto: Stepan Boev