Framgångsrik helg för ungdomarna i Slovenien

I den pittoreska byn Izola kunde man på fredagen se 12 svenska ungdomar göra sina sista förberedelse inför den stundande European Cup:en. Sverige representerades av:

Sofie Hansson                 -57 kg
Linn Stenberg                  -57 kg
Kayleigh Wennerland      -57 kg
Tove Hansen                    -63 kg
Agnes Eriksson                -63 kg
Ella Andersson                 -63 kg
Matilda Nilsson                -63 kg
Leon Svalberg                  -55 kg
Alexander Dahlin              -60 kg
Alfred Hansson                 -60 kg
Pasha Pashaev                 -66 kg
Martin Söderberg             -73 kg
Isac Larsson                      -73 kg
Markus Edlund                  -81 kg

Det skulle visa sig bli en bra tävling för det svenska laget. Bäst gick det för Alexander Dahlin och Tove Hansen som bägge två knep med sig medaljer hem till prisskåpet. För Alexanders del inleddes dagen mot en Azerbajanare och trots underläge lyckades Alex behålla huvudet över vattenytan och slänga Azerbajanaren på ippon. Vägen mot finalen gick sedan via genom två italienare och Alex, som hade huvudet på skaft, presterade god judo. I finalen väntade ytterligare en Aserbajanare med ett väldigt stabilt nackgrepp som han tyvärr lyckades låsa ute Alex med. Det hela resulterade i en silvermatch och jag hoppas på gott självförtroende inför Alex stundande junior tid. På killsidan deltog även Markus Edlund i finalpasset men blev kontrad efter att ha dominerat matchen.

Foto: Peter Andersson

På tjejsidan tog Tove bronset. Hennes väg dit var kantad av flera långa matcher och även en diskning som uppstod efter att Tove fått ett knä i huvudet av en frustrerad kroatiska. I bronsfinalen ställdes Tove mot lagkamraten Ella Andersson som även hon visat på god judo och lyckats ta sig till bronsfinal. I matchen var Tove en storlek större och fick kliva upp på pallen. Gott betyg för flickorna i -63.

Foto: Peter Andersson

I övrigt fick Sverige med sig mycket erfarenhet och flertalet matchvinster och även om detta för många var ett första kliv ut på den stora arenan presterade dem utifrån sin förmåga. På måndagen vankades två judoträningar för ungdomarna innan det på tisdagsmorgonen var dags för hemfärd till Sverige igen.

Viktor Carlsson
Assisterande förbundstränare