Årets gräsrotsutbetalning till Svenska judoföreningar

Genom initiativet Gräsroten delar Svenska Spel ut 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten och idrottsföreningar i Sverige varje år. Det är upp till kunderna hos Svenska Spel att bestämma hur pengarna fördelas. Så här gick det för Sveriges judoföreningar!

Gräsroten går ut på att kunder hos Svenska Spel får välja upp till tre favoritföreningar som får ta del av pengarna. När man sedan spelar omvandlas varje krona man lägger på ett spel till 10 poäng åt ens favoritförening. I oktober varje år räknas sedan den stora poängpotten ihop. Ju fler poäng föreningen har fått under året som gått, desto mer pengar ger det föreningen.

Totalt delades 96 574 kr ut till 77 st anslutna föreningar inom Svenska Judoförbundet! Sammanlagt lyckades judoföreningarna i Sverige skaffa sig 1 045 st supportrar.

Foto: Tilda Avesson

De tre klubbar med allra flest supportrar var Judoclub Sundsvall (73 st), Staffanstorps JK (63 st) och Vilhelmina JK (57 st). Här hittar ni alla judoföreningar som var med i utdelningen, hur många supportrar de hade och vilket belopp de får. Mer information om Gräsroten hittar ni här.

Stort grattis till er alla! Ni är med och tar ungdomsidrotten framåt.