Hur firar ni World Judo Day?

Den 28 oktober firas World Judo Day. Evenemanget anordnades första gången 2011 med Respekt som första tema. Årets upplaga av World Judo Day har Mod som tema.

Alla judoklubbar i Sverige kan också vara med och manifestera den här dagen. Det kan göras på klubbarnas hemsidor och sociala medier med tankar om vår värdegrund där Mod lyfts fram. Klubben kan också manifestera detta på en ordinarie träning eller genom att anordna ett läger eller annan sammankomst där Mod är ett genomgående tema.

Internationella Judoförbundet har samlat nedladdningsbara bilder, affischer och diplom som kan användas vid klubbarnas aktiviteter. De kan laddas ner här!

Tidigare teman vid World Judo Day har varit: Judo för världen (2016), Enighet (2015), Heder (2014), Uthållighet (2013), Judo för alla (2012) och Respekt (2011).

World Judo Day äger rum samma dag varje år den 28 oktober, som är judons grundare Jigoro Kanos födelsedag. Judo är en av världens mest utövade idrotter. I dag utövar mer än 28 miljoner människor judo runt om i världen. IJF har 196 nationella medlemsförbund och 5 kontinentala förbund.