Landslaget laddar upp med OTC-läger i Rom

Föregående vecka så var flertalet aktiva från landslaget samt U21 och seniorutvecklingstruppen i Ostia som ligger några mil utanför Rom på höstens första Olympic Training Camp (OTC-läger). Lägret genomföres på Italienska Judoförbundets träningscenter i Ostia, anläggningen må vara ”spartan” men allt som behövs för bra träning finns på plats. Detta är kanske inte ett av dem mest välbesökta och tuffaste OTC-lägren under året men det var bra nivå på sparringen och passade oss utmärkt för veckans ändamål!

Då samtliga har flera viktiga tävlingar inom en snar framtid så ligger detta lägret bra då det främst ger möjlighet att få internationell sparring och komma in i rätt tempo osv. inför dem kommande tävlingarna samt att förutsättningarna för återhämtning osv. är perfekta.

Truppen kämpade på bra under sju judopass samt något fyspass och samtliga fick en bra genomkörare inför U21-VM och Grand Slam Abu Dhabi, samt även inför European Cup i Malaga och U23-EM som kommer senare under hösten.

Följande trupp var på plats i Ostia:
Anna Bernholm
Ebba Glaas
Ida Eriksson
Moustafa Abu-Ramadan
Tommy Macias
Julius Sonerud
Emil Mattsson
Joakim Dvärby
Robert Eriksson

Under hösten så är det lite färre läger än under våren och sommaren så det gäller att utnyttja dessa läger bra och jobba effektivt med sina utvecklingsområden för att utveckla sin judo och öka på sin kapacitet. Fördel med OTC-läger är att det ofta är bra sparring för samtliga, men det finns även möjligheter att jobba med teknisk utveckling utan att hela tiden behöva ”kämpa för livet”. Det är viktigt att kunna jobba med specifika saker under träning och inte bara låta träningen rulla på utan att man reflektera vad man gör och varför, för att hela tiden bli bättre så måste både kropp och hjärna provoceras till utveckling vilket inte alltid är det lättaste.

Nu återstår lite vila på hemmaplan innan det snart är dags för våra juniorer att kliva upp på VM-mattan i Zagreb, seniorerna tävlar veckan efter på Grand Slam i Abu Dhabi och vid båda tillfällena finns det goda chanser till framskjutna placeringar. Samtidigt som seniorerna tävlar i Abu Dhabi så åker ett stort gäng från vår utvecklingstrupp för U18 till slovenska Koper för en European Cup-tävling med efterföljande träning, även här får vi hoppas på många fina prestationer!

Robert Eriksson
Landslagschef SJF

Foto: EJU Media Team (http://www.eju.net/OTC)