Introduktionskurs för ambassadörer till falltrygghetsprogrammet

Svenska Judoförbundets initiativ för ökad falltrygghet har rönt stor uppmärksamhet. Därför har projektgruppen som arbetar med förstudien beslutat att hålla en introduktionskurs inom området fallolyckor/fallprevention/falltrygghet. Tanken är att fler ska få mer information om problem och möjligheter inom området och inte minst Judosportens möjligheter att bidra till minskat lidande och minskade kostnader.

Introduktionskursen genomförs i Falun den 22-23 september, på Dalarnas högskola och i Falu Judoklubbs dojo. Kursledare och föreläsare/instruktörer är Michail Tonkonogi, prof i medicinsk fysiologi, Ida Lindgren, leg arbetsterapeut och Benny Nyström från Rättviks JK som under en längre tid varit igång med fallpreventiv träning med judo som metod.

Tyvärr kan vi endast erbjuda plats för 25 deltagare, anmälan sker via SJF:s hemsida, www.judo.se, eller direkt via denna länk: Falltrygghet Falun 2017. Anmälan ska ske senast den 15 september, men anmäl dig så fort som möjligt då platsantalet är begränsat. Möjligheten finns för din klubb att söka bidrag för kostnaden via Idrottslyftet. Utbildningen ger dig också rätt att konvertera en äldre instruktörslicens till en aktiv licens i SJF:s nya utbildningssystem.

Välkomna!

Foto: Alf Tornberg