Förstärkning av landslagets ledarstab

För att kunna bemöta den ökade verksamheten i Svenska Judoförbundets landslagsprogram så har landslagets tränarstab utökats med en assisterande förbundstränare. Viktor Carlsson kommer från 1:a juni verka som assisterande förbundstränare med främsta inriktning på U18- och U21-verksamheten.

 

Viktor är ursprungligen från Staffanstorp där han började med judo som barn. Han gick sedan vidare till GAK Enighet och tog sig in på Judogymnasiet i Lindesberg. Han var även med i landslaget något år, och har bl.a. tagit Europacupmedaljer samt SM-guld för Karlstad, där han idag studerar till lärare på universitet. Viktor har efter sin aktiva karriär verkat som tränare i både Karlstad och Lindesberg samt för Värmland/Örebros distriktslag.

 

Då Viktor har verkat i och runt både vårt riksidrottsgymnasium och landslagsverksamhet så är han insatt i arbetssätt och har goda relationer och kontakter med aktiva och tränare runt om i landet. Detta i kombination med hans egna erfarenheter gör honom till en bra resurs för landslaget och dess aktiva.