Välkommen till höstens RIKSFORTBILDNING I LINDESBERG den 3-4 september. Riksfortbildningen är ett årligt återkommande arrangemang av SJF med syftet att samla tränare från hela landet för att vidareutbilda dem samt förnya deras tränarlicenser genom deras deltagande.

Varje år följer Riksfortbildningen ett tema inom ett specifikt område kopplat till judo. Kursen innehåller en blandning av teoretiska och praktiska pass tillsammans med intressanta gästföreläsare med expertkunskaper på temat och Svenska Judoförbundets utbildare.

Årets tema för Riksfortbildningen är:
”En hållbar judoträning och judokarriär”

Fortbildningen riktar sig till dig som är:
– Tränare med lägst assisterande klubbtränarlicens
– Minst 16 år gammal
– Intresserad av att lära dig mer om ämnet
– I behov att förlänga aktiviteten på din tränarlicens

Ta vara på detta perfekta tillfälle att förnya din tränarlicens och utveckla din kunskap som judotränare samtidigt som du får utbyta erfarenheter med judotränare från hela landet!

Plats: Lindesbergs Arena
Datum: 3-4 september
Kostnad: Kursavgift 2 500 kr/person.
Bidrag för del av kursavgiften kan sökas tillbaka via Projektstöd IF – Utbildningsstöd. Beloppet att ansöka om är 2 000 kr/person och antalet deltagare ni kan söka för är max 5 personer.
Anmälan: Via IdrottOnline, senast 21 augusti!
Övrig information: Mer praktisk info och fullständigt schema finner du i inbjudan i kalendern!
Följ uppdateringar om Riksfortbildningen i Facebookevenemanget och bjud in dina judovänner!

Riksfortbildningen 2019 i Lindesberg.
Foto: Klara Rönnebrand

Vid frågor kontakta: Klara Rönnebrand, klara.ronnebrand@judo.se, 018-430 05 14

Ett axplock av innehållet

Hur judotränare, på olika sätt, kan skapa hållbara utvecklingsmiljöer för medlemmar i alla åldrar.
Passen kommer bestå av både teori och praktik inom bland annat Taiso,
styrketräning i gym och dojo, judoteknik och workshops mm.

Föreläsare

Jenny Goldschmidt

Jennifer ”Jenny” Goldschmidt, 5 dan, Tyskland. Kata-världsmästare i Kodokan Goshin Jutsu 2018, Taiso-expert samt författare till boken ”Randori lernen und unterrichten: Ein Praxishandbuch” alltså en praktisk handbok för lärande och undervisning av randori.

Jenny kommer att hålla i praktikpass om de olika beståndsdelarna i Taiso- mobilisering, andningsteknik, judospecifika övningar, allmänna övningar och övningar från Budo och andra sporter. Kika in på Tyska Judoförbundets hemsida om Taiso för en smygtitt på vad ni har att vänta er!

Adam Nordlund

Adam Nordlund har en kandidatexamen från Tränarprogrammet på Umeå Universitet med inriktning idrottsmedicin, idrottsfysiologi och idrottspsykologi. Han har själv gått på Judogymnasiet och är nu lärare på RIG med ansvar för fysträningen och träningsplaneringen för eleverna.

Temat på hans pass kommer vara hur tränare kan bygga starka och hållbara judoka med hjälp av styrketräning och ge inspiration och kunskap till hur tränare kan lägga upp träningen i både gym och dojo/utomhus.

Farshad Ashani

Farshad Ashnai är legitimerad fysioterapeut på Sportrehab Frölunda i Göteborg med inriktning idrotts- och motionsskador. Han har även en masterexamen inom fysioterapi med inriktning idrottsmedicin och har själv en bakgrund inom kampsport.

Farshad kommer att hålla en digital föreläsning om skador inom judo, hur vi kan minska risken för dessa genom återhämtning, kosthållning, fysträning, samt hur en gedigen rehabprocess kan se ut för att främja en säker och lyckad återgång till idrott efter en skada är skedd.

Johan R Norberg

Johan R Norberg är professor i idrottsvetenskap vid Malmö Universitet och sakkunnig inom idrottshistoria, idrottens roll i samhället och idrottspolitik. Han är även utredare för Centrum för idrottsforskning med ansvar att följa upp statens stöd till idrotten, samt en av författarna till boken ”Barnkonventionen och föreningsidrotten – Handbok för idrottsledare”. Johan är dessutom judoka och aktiv inom i Wemmenhögs Budoförening!

Under sin föreläsning kommer Johan presentera delar ur utredningen om pandemins konsekvenser på idrotten men framförallt lägga fokus på hur klubbar kan blicka framåt för att bygga upp sin verksamhet igen. Han kommer att lyfta trender för idrottsutövande och ungdomars drivkrafter vad gäller träning.

Jenny Goldschmidt

Adam Nordlund

Farshad Ashnai

Johan R Norberg

Meny