Välkommen till höstens Riksfortbildning i Lindesberg 31 augusti-1 september. Riksfortbildningen är ett årligt återkommande arrangemang av SJF med syftet att samla tränare från hela landet för att vidareutbilda dem samt förnya deras tränarlicenser genom deras deltagande. 

Varje år följer Riksfortbildningen ett tema inom ett specifikt område kopplat till judo. Årets upplaga har fått temat “Judo4Life – Tonåringar 13-19 år (U15-U21)” där vi bland annat kommer behandla ämnen om hur vi rekryterar och behåller tonåringar i judon under en längre tid. Kursen innehåller en blandning av teoretiska och praktiska pass tillsammans med intressanta gästföreläsare med expertkunskaper på temat och Svenska Judoförbundets utbildare.

Ta vara på detta perfekta tillfälle att förnya din tränarlicensen och utveckla din kunskap om olika aspekter runt tonåringars judoutövande samtidigt som du får träffa och utbyta erfarenheter med judotränare från hela landet!

Plats: Lindesbergs Arena, Lindesberg
Datum: 31 augusti – 1 september
Kostnad: 2.500 kr Bidrag för dal av kostnaden kan sökas tillbaka via Idrottslyftet.
Anmälan: Via Idrottonline, senast 11 augusti!
Övrig information: Mer praktisk info finner du i kalendern!
Följ uppdateringarna om Riksfortbildningen i Facebookevenemanget och bjud in dina judovänner!

Årets Gästföreläsare

Michail Tonkonogi (Foto: Håkan Flank), Anatoli Grigorenko & Yvonne Lin (Foto: Anton Svedberg), Johan R Norberg (Foto: Håkan Röjder).

Michail Tonkonogi, professor i medicinsk vetenskap med inriktning på idrottsfysiologi vid Högskolan Dalarna.
Före detta judoka och expert på fysisk träning och hälsa samt åldersanpassad träning. Författare till flertalet böcker och rådgivare för RF, SISU och flertalet Specialidrottsförbund. Återkommande föreläsare och utvecklare av SJF:s utbildningskoncept. På Riksfortbildningen kommer Michail introducera nästa steg i utbildningen Step by Step samt hålla ett pass i fysiska kvalitéer och styrketräning för ungdomar.
Anatoli Grigorenko och Yvonne Lin, forskare och experter på idrott och hälsa som driver hälso- och friskvårdsföretaget YLAB.
Anatoli, akademiskt utbildad judotränare och idrottslärare som forskat om prestationsbegränsningsfaktorer i elitidrotten och disputerat i biomekanik och motorisk kontroll. Yvonne, en välkänd media- och hälsoprofil med en bred akademisk utbildning i bland annat psykologi till fysiologi. Pionjär inom aerobics och fitnessanläggningar i Sverige samt författare till flertalet hälso- och träningsböcker. Tillsammans har Yvonne och Anatoli skrivit boken “Ortorexi – fixering vid mat och träning”. Under Riksfortbildning kommer paret hålla en föreläsning om kombinationen kost, träning och hälsorisker.
Johan R Norberg, professor i idrottsvetenskap vid Malmö Universitet.
Johan, en framstående svensk idrottsforskare och specialist på idrottspolitik och idrottshistoria. Ansvarig utredare för uppdraget att följa upp statens stöd till idrotten samt medförfattare till boken “Barnkonventionen och föreningsidrotten – Handbok för idrottsledare”. Johan kommer bjuda på ett föredrag om aktuell idrottsforskning, trender i ungdomars idrottande och Svensk Idrott 2025 samt finnas till för att ge svar på funderingar om barnkonventionen under Riksfortbildningen.

Tränare från Landslaget och Judogymnasiet kommer även att vara på plats!

Vi ses i Lindesberg!

Meny